Duurzaamheidsdoelen bereiken met het TROEF Community Platform

TROEF Community Platform

Hoe duurzaam is mijn gebouw eigenlijk? Hoe kan ik bijdragen aan verdere verduurzaming? En hoe betrek ik mijn collega’s daarbij?

Bij TROEF snappen we dat inzicht in duurzaamheidsprestaties de sleutel is tot verdere verduurzaming. Je wilt inzicht in je opwek, je verbruik en concrete lessen die je op basis hiervan kunt trekken. Daarnaast wil je als medewerker meegenomen worden in de maatregelen die de werkgever uitvoert. Verduurzamen doe je namelijk samen. Het betrekken van gebouwgebruikers is essentieel om duurzaamheidsdoelen te behalen. Daarom biedt TROEF educatie, inspiratie en activatie om medewerkers bewust te maken, te betrekken en te activeren om óók duurzamer te zijn.

De kracht van samen

Het TROEF Community Platform biedt gebruikers en beslissers real-time inzicht in de duurzaamheidsprestaties van hun gebouw, energiegemeenschap en andere gemeenschappen door heel Nederland. Door medewerkers te bewust te maken van jouw doelen, en ze te betrekken bij het behalen worden duurzame doelen makkelijker bereikt. Zo kun je jezelf vergelijken met benchmarks en met anderen binnen en buiten jouw gemeenschap om te zien hoe je presteert. Bovendien biedt ons platform praktische tips om je positie te verbeteren door energie op het juiste moment te gebruiken.

Aantoonbaar duurzaam

Met onze real-time track & trace technologie kunnen we aantonen dat energie op een duurzame manier wordt opgewekt en geleverd. In tegenstelling tot jaarlijkse rapporten, heb je op elk moment inzicht in waar de energie vandaan komt. Zelfs met een groen stroom contract is het namelijk niet altijd zeker dat energie afkomstig is van een windmolen. De actuele CO2 footprint van het gebouw wordt berekend op basis van het aandeel van de huidige consumptie dat op dat moment duurzaam wordt opgewekt. Dit noemen we de groenscore. Kunnen we deze verbeteren? Jazeker! Door bijvoorbeeld auto’s op te laden als de zon schijnt.

Gamification

Bij TROEF geloven we dat betrokkenheid bij het energiegebruik van gebouwen en energiegemeenschappen leidt tot een verlaging van 5-10% van het energieverbruik. Daarom bieden wij interactieve real-time benchmarking, duurzaamheidsinzichten en gamification om gebruikers te stimuleren. Door de duurzaamheid van hun gemeenschap te vergelijken met andere deelnemers in het kantoorportfolio of in de omgeving, krijgen gebruikers inzicht in hun eigen prestaties en ontstaat er een gezamenlijk doel. Zo creëren we bij TROEF een community gevoel van bewuste gebruikers die zich inzetten voor een duurzame omgeving door gebruik te maken van het Internet of Energy.

Ontwikkelstappen

TROEF is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van het TROEF Community Platform. We hebben al een werkend prototype en zijn nu bezig met de ontwikkeling van de tweede fase. Deze fase zal bestaan uit de overgang naar een nieuwe front-end, uitbreiding van de widgets en het beschikbaar maken op verschillende apparaten.

Het dashboard is momenteel al beschikbaar voor de gebouwen van BAM in Bunnik. In het komende jaar zullen we steeds meer BAM-gebouwen toevoegen en lanceren we het de tweede fase. Benieuwd naar hoe het huidige dashboard eruitziet? Klik op de onderstaande button voor een voorbeeld. Voor een voorproefje van de ontwikkelingen, neem contact op! Bij TROEF werken we namelijk hard aan een platform dat bijdraagt aan een duurzame toekomst!

TROEF Community Platform - BAM Bunnik ABCD