Ontwikkeling van de Energiegemeenschap

TROEF Community Platform

Samenwerking tussen gebruikers en bedrijven op basis van real-time beanchmarking, feedback en gamification

Hoe duurzaam ben ik eigenlijk? Waar komt mijn energie vandaan? Hoe kan ik bijdragen aan verdere verduurzaming? Het zijn vragen die we regelmatig horen van gebouw eigenaren of gebruikers. De weg naar een duurzaam gebouw en een slimme omgeving begint met het inzicht gebouw prestaties en het betrekken van gebruikers. We gebruiken immers energie om  een gezonde, verbonden en duurzame omgeving te realiseren voor medewerkers, klanten en eigenaren. 

TROEF biedt een community platform dat gebruikers en beslissers real-time inzicht biedt in de actuele duurzaamheid van het gebouw, van het gebied en van Nederland. Zo kan je zien hoe je ervoor staat, jezelf vergelijken met de gemeenschap en de juiste energie op het juiste moment gebruiken.  

Aantoonbaar duurzaam 

Op basis van real-time track & trace laten we zien wáár energie vandaan komt. Niet jaarlijks in een rapport, maar op elk moment. Energie komt, ook met een groen stroom contract, niet altijd uit de windmolen. De actuele CO2 footprint van het gebouw is gebaseerd op het aandeel van de huidige consumptie dat momentaan duurzaam wordt opgewekt. Dit noemen we de groenscore. Kunnen we deze verbeteren? Jazeker! Door bijvoorbeeld auto's te laten als de zon schijnt. 

Gamification

Bewust en betrokken gebruikers kunnen het energie gebruik met 5-10% verlagen. We zoeken de interactie op met gebruikers op basis van real-time benchmarking, inzicht in de duurzaamheid en gamification. Door de duurzaamheid in perspectief te plaatsen van de overige deelnemers in de kantoor portfolio, of in de lokale omgeving - ontstaat een beeld van de eigen prestaties. Door de prestatie van de gemeenschap te vergelijken met de rest van Nederland ontstaat een gezamenlijk doel. 

Ontwikkelstappen

TROEF ontwikkeld op dit moment het TROEF Community Platform. In de eerste fase testen we interactie met gebruikers. De feedback gebruiken we om de volgende stap te nemen. In deze ontwikkeling passen we direct de TROEF architectuur toe. Dit zorgt ervoor dat we de oplossingen kunnen opschalen, dat we informatie delen zonder data te verliezen (veiligheid) en dat we eenvoudig functies kunnen toevoegen. Want na inzicht en bewustwording volgt markttoegang. 


Dashboard Bunnik (v0)