Hoe is het nu met… het TROEF Community Platform?

Afgelopen December is het TROEF Community Platform gelanceerd. TROEF biedt real-time inzicht in duurzaamheidsprestaties van gebouwen en energiegemeenschappen en betrekt medewerkers bij duurzaamheidsmaatregelen. Daarnaast biedt het platform  educatie, inspiratie en activatie om duurzame doelen te bereiken.

  • Met real-time track & trace technologie toont TROEF aan dat energie duurzaam wordt opgewekt en geleverd.
  • Gamification en interactieve benchmarking stimuleren betrokkenheid bij duurzaam energieverbruik en leiden tot verlaging van 5-10% van het energieverbruik.
  • TROEF werkt aan de ontwikkeling van het platform en breidt deze uit met steeds meer functionaliteiten.

Wat doet het TROEF Community Platform voor kantoren?

Het platform voor kantoren biedt real-time inzicht in duurzaamheidsprestaties van gebouwen en energiegemeenschappen en betrekt medewerkers bij duurzaamheidsmaatregelen.

Je kunt nu al op elk moment van de dag zien welke energie er wordt gebruikt! Hier gaan we nog andere soorten energie zoals gas en stadswarmte aan toevoegen, en kun je straks zien hoe goed BAM het doet ten opzichte van duurzaamheidsbenchmarks uit de vastgoedsector. Uiteindelijk is het doel om een interactief platform te creëren waarbij gebruikers actief worden betrokken om op een leuke manier te helpen de gebouwen duurzamer te maken.

Het dashboard is momenteel al beschikbaar voor de gebouwen van BAM in Bunnik. Dit jaar zullen we steeds meer BAM-gebouwen toevoegen en lanceren we nieuwe versies met meer functionaliteiten. Zo trappen we af met een nieuw front-end van ons dashboard gericht op inzicht en educatie om zo bewustwording en betrokkenheid te stimuleren. In de derde fase gaan we aan de slag met vormen van gamification, met als doel de juiste energie te gebruiken op het juiste moment!

Benieuwd naar hoe het huidige dashboard eruitziet? Klik op deze link voor het community platform wat voor de kantoren voor BAM live is. Voor een voorproefje van de tweede fase, neem contact  met ons op!