Op 15 december 2022 lanceerde TROEF het Energy het Community Platform! Royal BAM Group nv gaat het platform uitrollen in Bunnik. Het TROEF Community Platform richt zich op het verlagen van de CO2-emissies van kantoorgebouwen. Dit doen we door mensen real-time inzicht te geven in herkomst van energie en gebouw prestatie. Daarbij passen we gamification technieken toe om inzicht te geven in de impact van gedrag in gebouw en de (lokale) gemeenschap te laten zien.

Het TROEF Community Platform richt zich op het verlagen van de CO2-emissies van kantoorgebouwen door gebruikers inzicht te geven, actief te coachen en te verbinden in energie gemeenschappen. Het doel; verlagen footprint, kosten en impact op het enrgienet. Met behulp van real-time inzicht in de CO2 footprint van het energieverbruik, lokale productie, uitwisseling binnen de gemeenschap en inkoop op de markt. Door het áctief betrekken van gebruikers middels gamification, stimuleert het Community Platform verduurzaming in kantoorgebouwen. De lancering van het TROEF Community Platform is dé start voor het vormen van een energiegemeenschap. 

Elk gebouw in Bunnik heeft een eigen dashboard die de prestaties van het betreffende gebouw laat zien, én inzicht geeft hoe het gebouw presteerd ten opzicht van andere gebouwn in de gemeenschap. In 2023 wordt het platform doorontwikkeld adhv gebruikers feedback, en worden er functies toegevoegd. daarna wordt het platform uitgerold naar andere gebouwen van BAM.  TROEF onderzoekt met Hogeschool Utrecht de impact op verbruik, gedrag en onderzoekt hoe het platform verbeterd kan worden.De eerste versie van het platform en de dashboard zijn ontwikkeld door TROEF partners in samenwerking met BAM Huisvesting, BAM GRoep en Innovatics. 

Achtergrond over het ontwikkelproces: Samenwerken aan verlagen van de werkelijke CO2 footprint
Zelf ook aansluiten op internet-of-energy en/of aan het TROEF community platform? Meer informatie vind je via de link (ten tijde van het verschijnen van dit bericht is de product pagina nog niet geupdate met de gelanceerde dashboards).