Met trots kijken we terug op de eerste editie van IDE Tech Talks, het community-event voor partnerbedrijven en relaties van het Institute for Design & Engineering van Hogeschool Utrecht. Meer dan 150 bezoekers woonden het event op11 mei jl.bij; zij waardeerden de bijeenkomst met een ruime 8. TROEF Energy kreeg de kans om uitgebreid de visie van TROEF te presenteren in een energieke sessie met professionals uit de sector vol innovatie, focus en ambitie die ons naar de energiemarkt van morgen brengt.

Tech trendwatcher Deborah Nas trapte af met een schets van de sleuteltechnologie├źn voor de maakindustrie en de gebouwde omgeving van morgen, en liet ons zien waarom innovatie voor vele bedrijven zo lastig is. Dat komt volgens haar door een aantal belemmerende factoren: organisatiestructuren, oude systemen (IT) en interne weerstand. We zien dan ook dat innovatie meestal komt van nieuwe toetreders, de gamechangers, zoals Tesla, Peloton en Sense Glove. Techbedrijven die de spelregels veranderen en geen last hebben van belemmerende factoren als bestaande organisaties. De grote tips: communiceer de voordelen, verzamel andersdenkende mensen om je heen, en breek met referentiekaders. 

Dennis van Goch lichtte vervolgens toe hoe samenwerking tussen gebruikers en een nieuwe aanpak die wordt ontwikkeld in TROEF ons kan helpen in het versnellen van de duurzaamheid transitie. Dat doen we door gebruikers te verbinden in energie gemeenschappen zodat gebruikers beloond kunnen worden voor bijdragen aan de energie- transitie. Een radicaal andere aanpak die breekt met het traditionele systeem. De ervaringen die we opdoen in TROEF sluiten naadloos aan op het verhaal van Deborah.