Op donderdag 12 oktober stond onze allereerste TROEF seminar in het teken van baanbrekende ideeën, diepgaande discussies en waardevolle ontmoetingen. Het was een dag vol inspiratie en innovatie waarin we de toekomst van energie verkenden en nieuwe perspectieven ontdekten. Dit alles werd mogelijk gemaakt door de actieve betrokkenheid van onze fantastische deelnemers!


Een Krachtige Start met Expertsessies

De dag begon met een inspirerende kick-off door Jeroen Kingma en Marco Thijssen van BAM Energy Systems, waarbij ze ons meenamen in de wereld van TROEF. Vervolgens doken we dieper in de materie met twee expertsessies die werden geleid onder begeleiding van vooraanstaande experts uit de industrie.

In de eerste sessie, gericht op TROEF architectuur & standaarden, werden de cruciale aspecten van de TROEF-infrastructuur en componenten uitgelicht. Onze experts, Sjoerd Schelvis (NoviqTech, TYMLEZ) en Arie Hardenbol (NEN), deelden hun inzichten over de TROEF architectuur en uitdagingen en het harmoniseren van standaarden in protocollen en datamodellen. Daarnaast bespraken ze innovatieve oplossingen voor standaardisatie in de TROEF-architectuur. Speciale dank gaat uit naar de sprekers die hun expertise deelden: Ameneh Deljoo (KPN), Bas Hesselink (Royal BAM Group), Loek Janssen (ENTRNCE International), Corné van Bunnik (hello energy) en Maurice Nooijen (BAM Energie & Water).

De tweede expertsessie richtte zich op wet- en regelgeving in energiegemeenschappen. Hier werd een diepgaande analyse gegeven van de recente wet- en regelgeving in het energiedomein. Onder leiding van Jan Pellis (Powerfolio) en Daan Rutten (ENTRNCE International) ontdekten we samen de kansen die de nieuwe energiewet en lopende ontwikkelingen bieden voor energiegemeenschappen.


Levendige Paneldiscussies en Betekenisvolle Bijdragen

De paneldiscussies waren het hoogtepunt van de dag, waarin onze deelnemers boeiende standpunten naar voren brachten en levendige discussies ontketenden. We zijn dankbaar voor de waardevolle bijdragen van onze sprekers: Eva Winters (TNO), Job Swens (J-OB, namens Energie Samen), Stefan Lodeweyckx (Aug.e), Wouter Akker, van den (Alliander) en Giancarlo S. (EnergySwap). Jullie kennis en ervaring hebben het seminar verrijkt en ons nieuwe inzichten gegeven in de toekomst van energiegemeenschappen.


Dank aan Onze Deelnemers en Sprekers

Onze oprechte dank gaat uit naar iedereen die deelnam en bijdroeg aan het succes van dit evenement. Het enthousiasme en de betrokkenheid van onze deelnemers hebben deze dag extra speciaal gemaakt. We zijn dankbaar voor jullie voortdurende steun en betrokkenheid bij TROEF. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst voor de energie-industrie!

Blijf op de hoogte van toekomstige evenementen en ontwikkelingen door onze website en sociale mediakanalen in de gaten te houden. Samen creëren we een innovatieve en duurzame energietoekomst!


Ontdek De Waardevolle Inzichten van Onze Deelsessies

We begrijpen dat niet iedereen in staat was om deel te nemen aan onze TROEF seminar op 12 oktober. Daarom delen we graag de waardevolle inzichten die tijdens onze deelsessies zijn gepresenteerd. Als je nieuwsgierig bent naar wat er besproken is, kun je de presentaties van onze experts nu downloaden:

  1. TROEF Architectuur & Standaarden

  2. Wet- en Regelgeving in Energiegemeenschappen

Deze presentaties bieden een diepgaand inzicht in de besproken onderwerpen en geven je de kans om de waardevolle informatie op je eigen tempo te verkennen. 

Als je verdere vragen hebt of meer wilt weten over de onderwerpen die zijn behandeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan altijd klaar om kennis te delen en de dialoog over de toekomst van energie voort te zetten.