Studententeams aan de Hogeschool Utrecht zetten zich vol enthousiasme in voor het aanpakken van uitdagende vraagstukken op het gebied van duurzame energie. Onder de noemer TROEF Challenges werken twee gedreven teams aan innovatieve oplossingen die de energietransitie verder kunnen helpen versnellen.

Team 1: Demotafel Ontwikkeling

Het eerste team richt zich op de verdere ontwikkeling van de TROEF demotafel. Deze demotafel biedt een tastbaar inzicht in de complexe wereld van slimme energiesystemen op een toegankelijke manier. Het team zal een systeem ontwikkelen om energieprofielen in het spel zichtbaar te maken op een laptopscherm. Dit zal niet alleen praktisch gebruik vergemakkelijken, maar ook een educatieve meerwaarde bieden door een uniek inzicht te creëren in het energielandschap.

Team 2: Digitalisering van het Groepspel

Het tweede team, bestaande uit ICT-studenten, gaat aan de slag met het digitaliseren van het TROEF groepspel en het online beschikbaar maken ervan. Door het spel toegankelijk te maken via digitale kanalen, wordt het bereik vergroot en kunnen meer mensen betrokken worden bij het thema duurzame energie.

Derde Questgroep: Batterijtechnologie en laadfaciliteiten binnen BAM

Naast deze twee teams is er ook een derde questgroep van start gegaan, gericht op de batterijtechnologie en laadfaciliteiten binnen BAM. Hier wordt gewerkt aan een veelbelovende business case die zich richt op het optimaliseren van batterijtechnologie en laadinfrastructuur, waarmee een belangrijke stap kan worden gezet richting een duurzamere mobiliteit.

Stay tuned voor meer updates over de voortgang van deze projecten en de impact die ze hebben op de energietransitie en duurzame ontwikkeling. De studenten van de Hogeschool Utrecht tonen hiermee hun betrokkenheid en toewijding aan het creëren van een schonere en duurzamere toekomst voor ons allemaal.