Nieuwsberichten

Lees hier de laatste nieuwsberichten over TROEF, relevante projecten en de TROEF partners.

Lees verder

TROEF op IDE Techtalks

TROEF Energy was uitgenodigd voor de 1e editie IDE Tech Talks op de Hogeschool Utrecht waar programmamanager Dennis van Goch uitgebreid de visie van TROEF heeft gepresenteerd. Een energieke sessie met professionals uit de sector vol innovatie, focus en ambitie die ons naar de energiemarkt van morgen brengt.

Lees verder

Eigen windmolen levert TROEF-platform campus Bunnik lagere CO2-footprint

TROEF Energy is gestart met een pilot waarin een windmolen direct wordt gekoppeld aan de energiegemeenschap Campus Bunnik. TROEF verhoogt hiermee het aandeel aantoonbare duurzame energie van de campus. In combinatie met de zonnepanelen levert de pilot een aanzienlijk lagere CO2-footprint op van de zes gebouwen van de Campus Bunnik die zijn aangesloten op het TROEF-platform.

Lees verder

TROEF Buurtenergie

Met TROEF willen we het energiesysteem van de toekomst tastbaar en bereikbaar maken voor iedereen. Daarom lanceren wij TROEF Buurtenergie. Waar je samen met je community aan een schonere toekomst kunt werken. Meer weten? kijk op www.troefbuurtenergie.nl

Lees verder

TROEF toont aan dat samenwerken in een energiegemeenschap loont

TROEF, het consortium van tien toonaangevende Nederlandse bedrijven en instellingen dat de energietransitie in Nederland wil versnellen, is gestart met het opzetten van energiegemeenschappen. Het streven is om de participanten in deze gemeenschappen meer rendement te bieden op energiemaatregelen en daarnaast inzicht te geven in de herkomst van duurzame energie. In verschillende living labs heeft TROEF aangetoond dat samenwerken in een energiegemeenschap loont. Een belangrijke stimulans voor de betrokken partijen is dat RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) recent bekend heeft gemaakt TROEF een MOOI-subsidie toe te kennen.