De juiste energie op het juiste moment

TROEF verbindt u met de energie gemeenschap

TROEF biedt een platform waarmee je energie kan delen, real-time inzicht hebt in je CO2 footprint én beloond wordt voor het gebruiken van energie op het juiste moment.

TROEF streeft naar een duurzame gebouwde omgeving waarin gebruikers worden beloond voor actieve deelname aan de energietransitie. Daarom werken we aan een systeem waarin de gebruiker centraal staat en waarin het loont om duurzame energie te delen, congestie te voorkomen en bij te dragen aan balans in het systeemOm dit te bereiken verbinden we kantoren, woningen en voertuigen aan het ‘internet-of-energy’; een nieuw energiesysteem waarin gebruikers niet alleen afnemen, maar ook actief kunnen bijdragen aan het verduurzamen van het netwerk, delen van energie en het aanbieden van diensten.  Door jezelf te verbinden met TROEF wordt je onderdeel van de nieuwe energie gemeenschap. Dat betekent; geen traditionele leverancier meer,  een vaste prijs voor platform toegang en klaar voor de toekomst.  

Aantoonbare duurzaamheid

Real-time inzicht in de herkomst van energie die NU gebruikt wordt maakt de CO2 footprint inzichtelijk en maakt het mogelijk duurzame keuzes te maken.

Beloond worden voor bijdragen

Benutten van lokale duurzame energie leidt tot lagere footprint, profiteren van het goedkope momenten tot lagere kosten en bijdragen aan balans leidt tot nieuwe inkomsten.

Samenwerking

We maken het mogelijk om energie te delen, en samen te werken met de lokale gemeenschap om grotere impact te maken. Neemt uw kantoor al energie af vanuit de woonwijk?

Bijdrage aan het versnellen van de energie transitie

Het verbeteren van balans en verminderen van congestie reduceert de investeringsbehoefte in het netwerk en zorgt dat er meer duurzame opwekkers kunnen worden aangesloten.

Wat levert een verbinding met TROEF mij op?

TROEF verbindt woningen, kantoren en voertuigen in lokale Energie Gemeenschappen

Wij versnellen de duurzaamheid transitie door te mee te bouwen aan het Internet-of-Energy

Doelstellingen en ontwikkeling

Met TROEF gaan we voor een duurzamer en betaalbaar energiesysteem ten opzichte van het huidige systeem. We richten ons op het verlagen van de CO2 voetafdruk, het verlagen van energiekosten en het verlagen van de investeringsbehoefte voor het energie netwerk.

Voor het behalen van deze doelstellingen ontwikkelen we een nieuwe dienstverlening op basis van het 'Internet of Energy', de bijbehorende platformen en tools en de standaardisatie en replicatie hiervan.

Nieuwe energie start bij de gebruiker

Traditioneel vs TROEF

Om de doelstellingen te behalen, starten we niet met het toepassen van technologie, of met het geven van advies. We starten met het veranderen van het huidige energiesysteem waarin het verminderen van gebruik en het leveren van energie volledig gescheiden. De gebruiker is verantwoordelijk voor verduurzaming en het moment van verbruik, maar weet niet waar de energie vandaan komt of wanneer er energie is, of wanneer het loont om bij te sturen in productie of verbruik. 

Waar het traditionele systeem centraal wordt gestuurd, starten wij bij de gebruiker. Dit is logisch, de gebruiker bepaald waar en wanneer energie nodig is. Daarnaast is er bovendien een grote verandering in de momenten waarop energie nodig is, door bijvoorbeeld elektrificatie van mobiliteit en lokale productie. 

Wij verbinden de wereld van gebruikers van gebouwen en mobiliteit mét de energiesector, met de gebruiker als startpunt. Hiermee kunnen we samen de verantwoordelijkheid nemen voor het verminderen van energie gebruik én kunnen we duurzame energie optimaal benutten op de momenten dat deze beschikbaar is.



Een nieuw gelaagd energie-ecosysteem

Optimale energie uitwisseling voor een zo laag mogelijke CO2-uitstoot

In het gelaagde energiesysteem van TROEF starten we bij optimalisatie van energie, CO2 en kosten voor de gebruikers van gebouwen en elektrische voertuigen. Hiervoor maken we gebruik van bestaande technologieën en ontwikkelt aanvullende tools en algoritmes. 

In de tweede laag worden woningen en elektrische voertuigen verbonden in een lokaal energiegemeenschap, waar er voor energie, CO2 en kosten verder wordt geoptimaliseerd. Tevens kunnen de lokale energiegemeenschappen bijdragen aan congestie management door hiervoor flex beschikbaar te stellen.

De derde laag noemen we de 'Internet of Energy' laag. Door lokale energiegemeenschappen met complementaire gebruikersprofielen qua vraag en aanbod van energie transparant met elkaar te verbinden, kan de momentane CO2-footprint van de (lokale) energiemix zichtbaar worden gemaakt en kan er actief worden gestuurd op het reduceren daarvan. Voor de uitwisseling van energie wordt gebruik gemaakt van zowel het netwerk van de regionale netbeheerder als van de landelijke netbeheerder, zonder extra netbelasting.