TROEF partner KPN

Het netwerk van Nederland

Building a Sustainable Tomorrow

KPN

Over KPN

KPN is al bijna 140 jaar de toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT-diensten in Nederland. Elke Nederlander gebruikt dagelijks direct of indirect het KPN-netwerk, van de glasvezelverbindingen in de grond tot de pinautomaten in een winkel of de matrixborden boven de snelweg. Via het netwerk van Nederland, waar KPN continu in investeert door de aanleg van glasvezel en de uitrol van bijvoorbeeld het nieuwe mobiele 5G-netwerk, bedient KPN consumenten en zakelijke klanten met diensten voor telefonie, data, televisie, internet-of-things, cloud, werkplekken en security. KPN heeft een open netwerk waarover ook andere providers diensten aanbieden.

Missie

Wij geloven in de kracht van verbinding. We zijn met recht hét netwerk van Nederland en verbinden al bijna 140 jaar heel Nederland met elkaar: mensen en bedrijven, om ze samen tot meer in staat te stellen. Met passie werken we aan onze veilige, betrouwbare en toekomstbestendige netwerken en diensten, zodat mensen altijd en overal met elkaar verbonden kunnen zijn en om tegelijkertijd een meer welvarend en schonere wereld te creëren. In 1881 maakten wij het openbare telefoonnet van Nederland. Op kleine schaal maakte ons land voor het eerst kennis met het wonder van telecommunicatie. Het was de basis voor het wijdvertakte KPN-netwerk van vandaag, dat tot alle uithoeken van het land reikt. Stuurden we via de telegraaf nog alleen maar ‘piepjes’ door, vandaag de dag gaan er elke seconde van de dag omvangrijke informatiestromen door onze kabels, antennes en zendmasten. Telefoongesprekken, maar vooral steeds meer data. Van WhatsApp-berichten tot televisieprogramma’s, van Spotify-muziek tot werkdocumenten. Daar bovenop komen nog eens een keer de bits en bytes die worden verstuurd zonder dat daar een mens aan te pas komt. Slimme meterkasten die zelf de meterstanden doorgeven of vuilniscontainers die melden dat ze vol zitten.

Consumentenmarkt

KPN biedt particuliere klanten een breed pallet van diensten op het gebied van communicatie, informatie, entertainment en commerciële diensten via singleplay- en multiplay-pakketten. De aangeboden diensten bevatten vaste en mobiele telefonie, mobiele data, internet en tv. Op de consumentenmarkt zijn we actief met meerdere merken, waaronder KPN, XS4ALL en Simyo.

Zakelijke markt

KPN biedt zijn zakelijke klanten (klein, middelgroot en groot) een compleet assortiment aan diensten, van vaste en mobiele telefonie en internet tot diverse end-to-end- oplossingen op het gebied van infrastructuur, werkplekbeheer, veiligheid, de cloud, datanetwerken en datacenters.

Bijdrage aan TROEF

De Nederlandse samenleving verschuift onder invloed van wetgeving en maatschappelijke druk naar een decentraal en duurzaam energiesysteem. Dit maakt het moeilijker om de energievraag en de energievoorziening in evenwicht te brengen, omdat het aanbod van wind- en zonne-energie niet te regelen is. De energiemarkt heeft behoefte aan FLEX-oplossingen, die het mogelijk maken om de vraag naar energievoorziening uit te stellen of te versnellen. KPN heeft zich aangesloten bij het TROEF-project om samen deze energie transitie mogelijk te maken. Voor KPN vormen stroomstoringen een risico voor haar dienstverlening. Want zonder energie is er geen netwerk en zonder netwerk zijn er geen diensten voor onze klanten. KPN-apparatuur wordt gevoed door batterijen en een no-break installatie om tijdens een stroomstoring in dienst te blijven. Batterijen worden uitsluitend gebruikt als back-upstroom. Dit betekent dat ze meestal niet worden gebruikt. KPN kijkt daarom naar mogelijkheden om deze batterijen ten goede in te zetten voor de maatschappij. Wij denken hieraan een goede bijdrage te kunnen leveren met onze ervaring met lokale energieopslag (zendmasten, datacentra) en onze kennis op het gebied van Internet of Things, Connectiviteit en Security. In het TROEF project neemt KPN deel met de KPN Data Services Hub (DSH), een managed platform om data te ontsluiten, verwerken en te distribueren. De DSH heeft als kernfunctionaliteit event gedreven informatieverwerking en uitwisseling. Daarnaast zal de doorontwikkeling van de KPN buurtbatterij van belang zijn voor peak saving toepassingen en integratie in TROEF project.

Website: https://www.kpn.com/