TROEF partner orangeNXT

ICT Group

ICT Group

orangeNXT

Over OrangeNXT

OrangeNXT is een volledige dochter van ICT Group. We bundelt diepgaande kennis en expertise over digitale transformatie in kant-en-klare oplossingen en producten waarmee klanten hun voordeel kunnen doen in de vorm van snellere en efficiëntere implementaties. Wij spreken over digitale transformatie als ‘people, devices and data’ op een slimme manier bij elkaar worden gebracht.

OrangeNXT is al geruime tijd bezig met een productontwikkeling ter ondersteuning van de energietransitie met haar product energyNXT. Binnen energyNXT is het al mogelijk diverse assets te monitoren en aan te sturen met behulp van diverse optimalisatie algortimes. Het is voor ons van belang om het ecosysteem rond de energietransitie goed te begrijpen en daarin de behoeftes van de verschillende stakeholders te zien zodat energyNXT relevant blijft voor onze klanten. De ontwikkelingen binnen Troef voor marktontsluiting van flexibiliteit, zoals aFRR, dynamische prijzen, Peer 2 Peer handel, CO2 handel en lokale energy communities zijn onderwerpen waar we op willen voortbouwen en energyNXT mee willen verrijken. Juist in een deze samenwerking zien we dat door middel van co-creatie, en de focus op business waarden en klantreizen er goede innovaties plaatsvinden.

Bijdrage aan TROEF

De kennis en ervaring van OrangeNXT vanuit eerdere projecten dragen we bij aan consortium en stelt haar in staat om een technologisch superieur product te ontwikkelen. Allereerst brengen we brede ervaring in met communities, zowel residentieel als in MKB. Als IoT specialist zijn we in staat om alle apparatuur en processen die in de utiliteit aanwezig zijn te ontsluiten. We kennen de energiemarkt en flexibiliteitsmarkten en hebben modules binnen ons energyNXT platform voor een aantal flexmarkten (USEF, aFRR). Vanwege onze achtergrond en focus op een product zullen we steeds focussen op repeteerbaarheid en schaalbaarheid.

Website:https://orangenxt.com/