TROEF partner Stedin

Netbeheerder

Stedin

Ons werkgebied

Wij zijn netbeheerder in het grootste deel van de Randstad, waaronder Den Haag, Utrecht, Rotterdam en het Rijnmond haven- en Botlekgebied. Drukke, stedelijke gebieden met complexe infrastructuur, waar de afhankelijkheid van energie groot is en energie altijd beschikbaar moet zijn. Om te wonen, werken en leven. Vandaag, en morgen. Daarnaast beheren we de energie-infrastructuur in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Noordoost Friesland.

Samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie

Ruim 2,2 miljoen klanten rekenen op ons. Dag en nacht. Dat wij, als onderdeel van Stedin Groep, via onze netten zorgen dat zij het hele jaar door energie hebben. We zijn er trots op dat onze netten tot de meest betrouwbare netten van de wereld behoren. Want energie is onmisbaar geworden in de wereld waarin wij leven. Het is heel vanzelfsprekend dat er altijd energie is. We gebruiken energie voor alles, op elk moment, en we gebruiken er steeds meer van. Thuis, onderweg en op het werk. Omdat we willen dat ook de komende generaties altijd energie hebben, gaan we samen over op schone energie. Uit bronnen die niet opraken en die de planeet niet uitputten of vervuilen. Dit vraagt om flinke aanpassingen van het energienet, of beter gezegd, ons energiesysteem. Nieuwe technieken helpen daarbij. Net als een goede samenwerking tussen alle mensen en organisaties die betrokken zijn bij onze energievoorziening. Als we samen, met veel energie, de mouwen opstropen, krijgen we het voor elkaar. Politiek, gemeenten, marktpartijen, klanten en wij. Want alleen dan is energie in onze leefwereld straks net zo vanzelfsprekend als vandaag. Daarom is onze missie: samen werk maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

Stedin en sociale en duurzame bedrijfsvoering

Bij Stedin kijken we kritisch naar ons eigen handelen. Zo willen we steeds minder CO2 en fijnstof uitstoten, circulair met grondstoffen omgaan én iedereen gelijke kansen bieden. Zo staan we als bedrijf ook daadwerkelijk midden in de maatschappij. We gebruiken grondstoffen die niet eindeloos beschikbaar zijn en stoten met ons wagenpark en netverliezen flink wat fijnstof uit. We willen daarom duurzaam inkopen en zijn selectief in onze aankopen en keuze van onze leveranciers en partners. We streven naar een eerlijke en onafhankelijke manier van werken en zaken doen. Ook sponsoren we op bescheiden schaal activiteiten die passen bij ons bedrijf en ondersteunen maatschappelijke initiatieven die dicht bij onze waarden staan.

Bijdrage aan TROEF

De deelname van Stedin aan TROEF is direct verbonden aan een van de hoofddoelen: het verminderen van benodigde investeringen in de netten met 30%. Daarbij is Stedin al sinds 2017 betrokken bij de ontwikkeling van lokale energiegemeenschappen die door aanbod en vraag naar energie slim af te stemmen zorgen voor een lagere kosten voor het energiesysteem. Met TROEF wordt aan deze ontwikkeling een vervolg gegeven.

Website:https://www.stedin.net