TROEF Buurtenergie

Waar iedereen mee kan doen met lokale duurzame energie

Waar iedereen mee kan doen met lokale duurzame energie

Met TROEF Buurtenergie willen ervoor zorgen dat lokaal geproduceerde energie ook lokaal gebruikt wordt. Hiervoor verbinden we woningen mét zonnepanelen aan woningen zonder zonnepanelen. Hierdoor kan er meer duurzame lokaal geproduceerde energie worden uitgewisseld in de buurt. We maken hiervoor gebruik van zonne-energie die normaal wordt terug geleverd aan het bestaande energienet. Op deze manier kunnen woningen zonder zonnepanelen gebruik maken van de zonne-energie die is overgebleven van woningen met zonnepanelen uit de buurt. Doet u mee?  

01

Gebruik van duurzame lokale energie

Door lokaal opgewekte energie ook lokaal te gebruiken, is uw gebruikte energie aantoonbaar duurzaam.

02

Verlagen van de piek op het net

Door lokale opwek en gebruik van energie hoeft netbeheerder op minder plekken het energienet aan te passen.

03

Bereid u voor op de toekomst

Het wordt straks goedkoper om energie te gebruiken wanneer deze lokaal beschikbaar is.

De voordelen van lokale energie uitwisselen in de buurt

Het energiesysteem van de toekomst bestaat uit méér duurzame energie, in de buurt geproduceerd en samen gebruikt, met straks een lagere energierekening. Door lokaal opgewekte energie ook lokaal te gebruiken, is uw gebruikte energie aantoonbaar duurzaam. Daarnaast hoeft de netbeheerder hierdoor op minder plekken het energienet aan te passen. Het wordt daarom straks goedkoper om energie te gebruiken wanneer deze lokaal beschikbaar is. Bijvoorbeeld op een zonnige dag wanneer de zonnepanelen maximaal energie opwekken en er energie overblijft voor gebruik door de buurt. Ook worden installaties steeds slimmer. Zo kan de warmtepomp warm water maken op díe momenten dat energie lokaal via zonnepanelen wordt opgewekt. Benieuwd naar hoe dit werkt? Klik hier.

Op dit moment draait TROEF Buurtenergie in twee buurten in Nederland. Meedoen aan TROEF Buurtenergie is en blijft voor u kosteloos.

Meld u hier aan

TROEF Buurtenergie in Quatrebras Quartier I

Vanaf mei 2022 zijn de inschrijvingen voor TROEF Buurtenergie voor de bewoners van Quatrebras Quartier I in Badhoevedorp geopend. 

Lees meer

TROEF Buurtenergie in Schilderskwartier

In september 2021 is TROEF Buurtenergie gestart in Schilderskwartier in Woerden.


Lees meer

Partners die meewerken aan TROEF Buurtenergie

AM
BAM
i.LECO
Lightness