Met slimme aansturing van uw warmtepomp kan er gemiddeld 230 kWh per woning per jaar bespaard worden. Voor een Nul-op-de-Meter woning betekent dit dat er gemiddeld 230 kWh per woning per jaar méér zonne-energie met de buurt en met het energienet gedeeld kan worden. Dat klinkt goed! Maar hoe werkt het?

Uw warmtepomp maakt zonder slimme aansturing in een vast cyclus warm water klaar. Dus ook wanneer u geen warm water gebruikt, wordt het water in de boiler opgewarmd. Langzaamaan koelt het water weer af. Wanneer de temperatuur van het water onder een bepaalde waarde komt, dan wordt het water weer volledig verwarmd. 

Ook bij slimme aansturing is er altijd warm water beschikbaar om te gebruiken, maar minder dan bij de vaste cyclus van verwarmen. Het water in de boiler wordt pas volledig verwarmd wanneer, op basis van energiegegevens, wordt verwacht dat er warm water wordt gebruikt. 

Dit betekent natuurlijk niet dat u koud water heeft wanneer u een keer op een ander moment dan u normaal doet een warme douche wilt nemen. Het doel is om met minder energie, hetzelfde comfort te bieden.

Wilt u slimme aansturing van uw warmtepomp terwijl u mee doet aan TROEF Buurtenergie? Dat kan! U kunt dit aangeven wanneer u zich voor TROEF Buurtenergie aanmeldt. U kunt de slimme aansturing van uw warmtepomp altijd stopzetten door contact op te nemen met TROEF Buurtenergie. 

U kunt ook meedoen met TROEF Buurtenergie, zonder slimme aansturing van uw warmtepomp. 

Bij elke deelnemer van een Nul-op-de-Meter woning wordt het TROEF Buurtenergie webportaal toegevoegd als onderdeel van uw huidige dashboard.