TROEF Buurtenergie in Quatrebras Quartier I

In 2019 zijn de duurzame woningen in Quatrebras Quartier 1 in Badhoevedorp opgeleverd. Deelname aan TROEF Buurtenergie is nu mogelijk voor de bewoners van deze buurt. We verbinden woningen met zonnepanelen aan woningen zonder zonnepanelen in deze buurt. We maken hiervoor gebruik van energie dat normaal wordt terug geleverd aan het bestaande energienet. Op deze manier kunnen woningen zonder zonnepanelen gebruik maken van de zonne-energie die is overgebleven van woningen met zonnepanelen uit de buurt. Dit is voordelig voor zowel huizen mét als zonder zonnepanelen. 


TROEF Buurtenergie Quatrebras live!

TROEF Buurtenergie in Quatrebras is inmiddels van start gegaan. Omdat we de gemeenschap graag willen laten groeien is het nog steeds mogelijk om u aan te melden! 

Om de woningen aan elkaar te kunnen verbinden en uw energie vebruik en opwek inzichtelijk te maken, wordt een koppeling gemaakt met uw slimme meter. De koppeling met uw slimme meter wordt gemaakt middels een gateway. Dit is een kastje waarmee uw slimme meter wordt uitgelezen. De gateway heeft een waarde van 200 euro. Bij deelname aan TROEF Buurtenergie, ontvangt u deze koppeling gratis!


Meld u hier aan

Wat deelname aan TROEF Buurtenergie voor u betekent

Inzicht in efficiënt omgaan met energie

Deelname aan TROEF Buurtenergie geeft u inzicht in op welke momenten u het beste energie kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt of er weinig vraag is naar energie in de buurt. Via het TROEF Buurtenergie dashboard krijgt u actueel inzicht in wanneer u energie gebruikt, waar uw gebruikte energie vandaan komt en waar uw opgewekte energie naartoe gaat. Hierdoor kunt u efficiënter omgaan met energie.

Ontdek verschillende mogelijkheden tot verduurzamen

Bij TROEF Buurtenergie ontdekken we samen met u waar de behoeftes en mogelijkheden liggen om uw woning en de buurt verder te verduurzamen. Hierbij kunt u denken aan de installatie van een buurtbatterij, welke het mogelijk maakt om lokaal geproduceerde energie op te slaan in de buurt.  Of hoe u het meeste uit uw warmtepomp kunt halen, door de juiste instellingen of door het slim aansturen van uw warmtepomp, wat er voor zorgt dat er energie wordt gebruikt op het moment dat deze veel beschikbaar is.

Draag bij aan het creëren van een veilige, groene en rustige buurt

Bij deelname aan TROEF Buurtenergie krijgt u de mogelijkheid om mee te doen aan het Buurtenergie spel. Hierin kunt u op een eenvoudige manier punten verzamelen door duurzaam met uw energie om te gaan. Deze punten kunt u samen met uw buren besteden aan iets wat bijdraagt aan de buurt. U bepaalt samen waar u voor spaart.  

Voor bewoners van een woning mét zonnepanelen

Heeft u een duurzame woning mét zonnepanelen? Dan krijgt u door uw deelname aan TROEF Buurtenergie inzicht in waar uw opgewekte zonne-energie naar toe gaat. In het dashboard ziet u hoeveel van uw opgewekte zonne-energie er door u zelf of door uw buurtbewoners is gebruikt, en welk deel er is teruggeleverd aan het energienet. Op deze manier krijgt u meer inzicht in waar uw duurzaam opgewekte energie naar toe gaat. Dit geeft u actueel inzicht in of uw lokale duurzame energie ook echt lokaal gebruikt wordt. Indien u ook een warmtepomp heeft, ziet u hoeveel energie deze gebruikt. Binnen TROEF Buurtenergie zijn we aan het onderzoeken of we uw warmtepoump ook slim kunnen gaan aansturen. Hierdoor gebruikt uw warmtepomp minder energie, maar biedt deze nog hetzelfde comfort. Meer lezen hierover? Klik hier.


Voor bewoners van een woning zonder zonnepanelen

Heeft u een duurzame woning zonder zonnepanelen? Dan geeft deelname aan TROEF Buurtenergie u inzicht in hoeveel van de gebruikte energie in uw woning is opgewekt door de zonnepanelen in de buurt. Door dit inzicht kunt u leren op welke momenten er lokale energie beschikbaar is. Ook krijgt u inzicht in hoeveel energie u van het energienet gebruikt. Hierdoor weet u of de energie die u thuis gebruikt afkomstig is uit de buurt en dus aantoonbaar duurzaam is. Indien u een warmtepomp heeft, krijgt u ook inzicht in welk deel van uw totale gebruikte energie hiernaar toe gaat. Binnen TROEF Buurtenergie zijn we aan het onderzoeken of we uw warmtepoump ook slim kunnen gaan aansturen. Hierdoor gebruikt uw warmtepomp minder energie, maar biedt deze nog hetzelfde comfort. Meer lezen hierover? Klik hier.Meld u hier aan

Partners die meewerken aan TROEF Buurtenergie

AM
BAM
Lightness
i.LECO